Privatumo Politika

SLAPUKŲ POLITIKA

Tinklalapis www.luxera.lt naudoja slapukus (angl. cookies), išsaugodamas informaciją Jūsų kompiuteryje ar kitame prietaise. Šiame dokumente mes pateikiame informaciją kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus.

Tinklapį administruoja UAB „Luxera“ (juridinio asmens kodas 300871572, reg. Adresas K. Donelaičio g. 60, LT-44248 Kaunas, tel. +370 652 55212, el. Paštas info@luxera.lt, www.luxera.lt), toliau – Bendrovė.

Kas yra slapukai?

Slapukai (angl. cookies) – mažas duomenų rinkinys, kurį interneto svetainė įrašo į asmens kompiuterio, mobilaus prietaiso ar kito įrenginio naršyklę. Sekantį kartą apsilankius svetainėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad svetainė galėtų atpažinti kompiuterį, mobilųjį prietaisą ar įrenginį.

Tinklapyje naudojami slapukai

Jums lankantis mūsų internetinėje svetainėje, Jūsų įrenginyje gali būti išsaugoti kai kurie arba visi iš toliau aprašytų slapukų tipų.

Analitiniai slapukai:

Šiuos slapukus naudojant įgyjama žinių, duomenų apie tai, kaip lankytojai naudoja Bendrovės svetainę. Tokiu būdu galima optimizuoti ir pagerinti svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą. Šių slapukų pagalba galime rinkti duomenis apie lankytojų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kurių puslapių lankytojas atėjo, kokius el. laiškus lankytojai atvėrė ir į kuriuos sureagavo bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad Bendrovė įgyja galimybę naudoti informaciją apie svetainės lankytoją ir tai, kaip jis naudoja šią svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje, naudotus paieškos žodžius ir kt. Kaip reklaminių kampanijų dalį, Bendrovė gali panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotų, kaip vartotojai naršo svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.

PavadinimasTeikėjasTikslasGaliojimo pabaigaTipas
_galuxera.ltSukuria unikalų ID, kuris kaupia statistinius duomenis apie lankytojo veiklą tinklalapyje2 metaiHTTP
_gidluxera.ltSukuria unikalų ID, kuris kaupia statistinius duomenis apie lankytojo veiklą tinklalapyjeIki svetainė yra uždaromaHTTP

Slapukai gali būti naudojami tik jeigu atitinkamas abonentas ar faktinis svetainės naudotojas davė sutikimą. Sutikimas nėra būtinas duomenų techniniam saugojimui ar naudojimui, kurio vienintelis tikslas yra perduoti informaciją elektroninių ryšių tinklu, taip pat būtinais atvejais teikti informacinė visuomenės paslaugas, kurias užsako abonentas ar faktinis svetainės naudotojas.

Sutikimai dėl slapukų naudojimo gali būti gaunami šiais būdais: naršyklės nustatymai, informavimo eilutė interneto svetainėje, iššokantys langai, registracija interneto svetainėje. Apsilankius Bendrovės interneto svetainėje lankytojas gali pasirinkti, ar nori naudoti slapukus. Slapukus galima valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. „Internet Explorer“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ar kitos naršyklės nustatymuose galima pasirinkti, kuriuos slapukus norima priimti ir kuriuos atmesti. Daugumoje naršyklių galima patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus, blokuoti trečiųjų šalių slapukus, blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių, blokuoti visų slapukų siuntimą, uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Jei svetainės lankytojas nesutinka, kad į jo kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, gali bet kada atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Informuojame, kad visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant Bendrovės svetainę) gali neveikti tinkamai.

Kilus klausimų ar neaiškumų dėl mūsų naudojamų slapukų paskambinkite tel. +370 652 55212, el. Paštas info@luxera.lt

UAB „LUXERA“ PRIVATUMO POLITIKA

Šios taisyklės (toliau – Privatumo politika) nustato pagrindinius asmens duomenų valdytojo UAB „Luxera(jar kodas – 110789342, adresas – E. Ožeškienės g. 10, LT-44252, Kaunas, Lietuva, info@luxera.lt) (toliau – „Bendrovė“) atliekamo Asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus.

Privatumo politika skirta klientų privatumo interesams užtikrinti.

Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes laikomės Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, taip pat kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų. (ES Reglamento Nr. 2016/679 2016 m. balandžio 27 d. dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo, taip pat LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, LR elektroninių ryšių įstatymu).

Privatumo politika galioja visiems asmenims, kurių duomenis mes tvarkome.

Kokiais principais mes vadovaujamės?

Asmens duomenis mes tvarkome teisėtai, skaidriai ir sąžiningai. Jūsų duomenis tvarkome iš anksto nustatytais tikslais ir tik tokia apimtimi, kuri reikalinga tikslams pasiekti. Tvarkydami asmens duomenis, siekiame, kad jie būtų tikslūs, konfidencialūs, tinkamai laikomi ir saugomi. Asmens duomenis tvarko tik tie darbuotojai, kuriems suteikta tokia teisė.

Kokiu būdu gauname jūsų duomenis?

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis gautus šiais būdais:

  1. Kai Jūs juos mums pateikiate. Jūs pateikiate mums savo duomenis kai pildote bendrovės paraiškas, sutartis ir/ar kitus dokumentus. Kuomet reaguojate į mūsų skelbimus portaluose, registruojatės mūsų interneto svetainėse, bendraujate su mumis telefonu, el. paštu ar susitikimų metu, atsakinėjate į mūsų pateiktus klausimynus, susisiekiate su mumis per socialinius ir internetinius tinklus (pvz., Facebook, Youtube, luxera.lt ), naudodamiesi internetinėje svetainėje integruota pokalbių programėle, dalindamiesi savo sėkmės istorijomis ir pateikdami atsiliepimus apie mus. Jums susisiekus su mumis raštu ar elektroniniu būdu, mes išsaugosime susirašinėjimo duomenis.
  2. Kai Jūs naudojatės mūsų valdomomis svetainėmis. Tam tikra informacija ( pvz. Interneto adresas (IP), naudojamas įrenginys, interneto naršyklė, apsilankymų skaičius, peržiūrėti interneto svetainės puslapiai, ir laikas, kurį praleidote mūsų interneto svetainėje) yra renkama automatiškai.
  3. Kai Jūsų asmens duomenis teisės aktų ir (ar) šios Privatumo politikos nustatyta tvarka gauname iš kitų asmenų.

Mes galime apjungti iš Jūsų gautus asmens duomenis su duomenimis, mūsų pačių surinktais iš kitų viešų ar prieinamų šaltinių. (pvz. Jūsų pateiktus duomenis mes galime sujungti su duomenimis, gautais naudojant interneto svetainių slapukus, duomenimis, surinktais Jums teikiant mūsų paslaugas, ar su trečiųjų asmenų teisėtai gautais duomenimis). Jūs turite teię reikalauti ištaisyti klaidingus asmens duomenis.

Kokiais tikslais ir pagrindais mes tvarkome Jūsų duomenis?

Jūsų asmens duomenis tvarkome vadovaujantis šiais pagrindiniais BDAR įtvirtintais asmens duomenų tvarkymo pagrindais:

  1. Siekiant sudaryti sutartį arba siekiant imtis veiksmų duomenų subjekto prašymu prieš sudarant sutartį
  2. Gavus duomenų subjekto sutikimą.
  3. Kai tvarkyti duomenis yra būtina, kad būtų įvykdyta mums taikoma teisinė prievolė.
  4. Kai asmens duomenis reikia tvarkyti dėl trečiosios šalies teisėtų interesų.

Jūsų asmens duomenis mes tvarkome šiais tikslais:

  1. Paslaugų teikimo tikslu. Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis siekdami teikti mūsų paslaugas Jums ir kitiems asmenims. Bendrovė naudoja Asmens duomenis komercinių sutarčių sudarymui, buhalterinė apskaitai, sutarčių vykdymui, paslaugų suteikimui, įrengimų instaliacijai, informacijos teikimui, tiesioginės rinkodaros tikslais (naujiems klientams – esant sutikimui), kitoms įstatymo nustatytoms prievolėms vykdyti. Šiuo tikslu Jūsų duomenis tvarkome, kol Jums yra teikiama paslauga. Jei Jūsų duomenys tvarkomi teikiant paslaugas kitiems asmenims, mes gavę Jūsų sutikimą, tvarkome Jūsų asmens duomenis 3 metus nuo Jūsų sutikimo gavimo.
  2. Duomenų bazės administravimo tikslu. Suteikus Jums paslaugą ir (ar) pardavus prekę, kuri Jums buvo reikalinga, gavę Jūsų sutikimą, mes tvarkome Jūsų asmens duomenis tam, kad galėtumėme ateityje pasiūlyti Jums mūsų produktus ir (ar) paslaugas, atitinkančius Jūsų poreikius, taip pat, atsiradus naujiems produktams/ paslaugoms ar atnaujinimams galėtumėme su Jumis susisiekti. Šiuo tikslu Jūsų duomenis tvarkome, kol Jums yra teikiama paslauga. Jei Jūsų duomenys tvarkomi teikiant paslaugas kitiems asmenims, mes gavę Jūsų sutikimą, tvarkome Jūsų asmens duomenis 3 metus nuo Jūsų sutikimo gavimo.
  1. Paslaugų kokybės kontrolės tikslu (telefoninių pokalbių įrašymas). Kai Jūsų paskambinate mums ar mes susisiekiame su Jumis, mes įrašome mūsų pokalbį siekdami užtikrinti aptarnavimo kokybę ir kontroliuoti paslaugų tiekimą. Šiuo tikslu mes tvarkome tokius Jūsų asmens duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris, telefoninio pokalbio įrašas (duomenys, pateikti pokalbio metu), pokalbio data, laikas, Jus konsultuojančio asmens vardas, pavardė. Šiuo tikslu Jūsų asmens duomenis mes gauname iš Jūsų pačių arba sukuriame Jums naudojantis mūsų paslaugomis. Šiuo tikslu Jūsų duomenys yra saugomi 3 metus.
  1. Tiesioginės rinkodaros tikslu. Gavę Jūsų sutikimą ir siekdami pasiūlyti Jums savo, su mumis susijusių asmenų ir mūsų partnerių paslaugas, tobulinti savo paslaugas, mes tvarkome Jūsų asmens duomenis. Šiuo tikslu mes tvarkome: vardą, pavardę, telefono numerį, elektroninio pašto adresą. Šiuo tikslu Jūsų duomenis tvarkysime 3 metus nuo Jūsų sutikimo gavimo. Kai Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi Jums davus sutikimą, Jums jį atšaukus ar pasibaigus sutikimo galiojimo terminui Jūsų asmens duomenys toliau nebetvarkomi, išskyrus sutikimo davimo faktą patvirtinančių duomenų saugojimą ne ilgiau kaip 10 metų siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius mūsų reikalavimus.

Asmens duomenų saugojimo trukmė

Bendrovė Asmens duomenis tvarko tik tiek laiko, kiek reikia šioje Privatumo politikoje nurodytiems tikslams pasiekti ir įgyvendinti, atsižvelgiant į Klientams teikiamų prekių/paslaugų ir su jais sudaromų sutarčių pobūdį, išskyrus atvejus, kai ilgesnis Asmens duomenų ir susijusių dokumentų saugojimo terminas yra nustatytas arba leidžiamas pagal taikomus įstatymus. Privatumo politikoje, skiltyje: „Kokiais tikslais ir pagrindais mes tvarkome Jūsų duomenis?“ punktuose prie saugojimo tikslų, atskirai kiekvienam asmens duomenų naudojimo tikslui yra nurodyti Jūsų asmens duomenų saugojimo terminai.

Duomenų teikimas tretiesiems asmenims

Tam tikrus duomenis, kurie reikalingi užtikrinti sutarčių įgyvendinimą galime perduoti tvarkyti Duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas ir tvarko Jūsų duomenis Bendrovės vardu, interesais ir užsakymu (pvz., IT paslaugų teikėjai, auditoriai, konsultantai ir pan.). Duomenų tvarkytojai tvarko Jūsų Asmens duomenis tik pagal aiškiai pateiktus nurodymus, įsipareigodami užtikrinti tinkamą iš Bendrovės gaunamų tvarkyti Asmens duomenų apsaugą, konfidencialumą bei saugumo reikalavimus atitinkančias organizacines ir technines priemones, kaip tai konkrečiau aptarta sutartyse, sudaromose tarp Bendrovės ir subrangovų dėl duomenų tvarkymo. Subjektams, užsiimantiems skolų bei skolininkų duomenų bazės administravimu. Duomenys teikiami tik teisės aktų leidžiama apimtimi ir sąlygomis. Institucijoms, turinčioms teisę gauti informaciją pagal teisės aktų reikalavimus (pvz., teismai, valstybės ir savivaldybių institucijos ir pan.), tik ta apimtimi, kiek tai būtina siekiant tinkamai vykdyti galiojančius teisės aktus. Tokiems tvarkytojams duomenys perduodami tik tokiu atveju, kai tai yra leidžiama pagal teisės aktų reikalavimus ir tik imantis visų reikiamų priemonių, dėl jūsų privatumo apsaugos užtikrinimo.

Jūsų teisės

Tvarkant asmens duomenis, mes užtikriname Jūsų teises pagal BDAR bei Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą. Kaip asmens duomenų subjektas Jūs turite šias teises:

  1. Žinoti, kokie Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi ir būti informuotam apie savo duomenų tvarkymą. Jūs galite susiekti su mumis ir aptarti kylančius klausimus dėl Bendrovės atliekamo Asmens duomenų tvarkymo, gauti iš Bendrovės patvirtinimą, ar su juo susiję Asmens duomenys yra tvarkomi, o jei tokie Asmens duomenys yra tvarkomi, turi teisę susipažinti su tvarkomais Asmens duomenimis ir su jais susijusia informacija.
  2. Reikalauti ištaisyti ar papildyti, patikslinti neteisingus Jūsų asmens duomenis.
  3. Reikalauti sunaikinti asmens duomenis, kai jie daugiau nereikalingi tikslams, kuriems buvo surinkti. Ši teisė netaikoma, jei Kliento Asmens duomenys, kuriuos prašoma ištrinti, yra tvarkomi ir kitu teisiniu pagrindu, tokiu kaip tvarkymas būtinas sutarties vykdymui arba yra pareigos pagal taikomus teisės aktus vykdymas.
  4. Reikalauti sunaikinti asmens duomenis, jei jie yra tvarkomi neteisėtai arba kai Jūs atšaukiate savo sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo arba neduodate tokio sutikimo ­– jis yra būtinas. Jeigu Duomenų subjektas mano, kad jo Asmens duomenys tvarkomi pažeidžiant jo teises ir teisėtus interesus pagal taikomus teisės aktus, jis turi teisę pateikti skundą dėl Asmens duomenų tvarkymo Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.
  5. Nesutikti su asmens duomenų tvarkymu ar atšaukti anksčiau duotą sutikimą. Duomenų subjektas savo teises įgyvendina teikdamas konkretų prašymą šioje Privatumo Politikoje nurodytais kontaktais. Bendrovė ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo prašymo gavimo, pateikia Duomenų subjektui informaciją apie veiksmus, kurių imtasi gavus prašymą dėl jo teisių įgyvendinimo arba nurodo neveikimo priežastis. Laikotarpis prašomai informacijai pateikti prireikus gali būti pratęstas dar 2 mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Kai Duomenų subjektas prašymą pateikia elektroninės formos priemonėmis, informacija jam taip pat pateikiama, elektroninėmis priemonėmis.

[1] Bendrovė neatsako už Trečiųjų šalių valdomose platformose naudojamus slapukus ar privatumo politikos laikymąsi.

Kur galite kreiptis?

  1. Dėl daugiau informacijos visais šioje privatumo politikoje aptariamais klausimais galite kreiptis: UAB „Luxera“ el. paštu info@luxera.lt
  2. Jei norite pateikti skundą dėl duomenų tvarkymo, pateikite jį raštu, nurodydami kuo daugiau informacijos, pasinaudodami 1 punkte nurodytais kontaktais. Mes noriai bendradarbiausime su Jumis ir stengsimės nedelsiant išspręsti visus kilusius klausimus.
  3. Jei manote, kad vadovaujantis BDAR Jūsų teisės buvo pažeistos, galite pateikti skundą mūsų priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, nors visų pirma, stengsimės išspręsti visus ginčus kartu su Jumis.